Gammalt och Nytt.

20. mar, 2021

Governessan och hennes små♥️

18. mar, 2021

Det gäller att se det positiva i saker! jag hade jo laddat för massor av gula valpar i sommervarmen, men ack nej. Så nu kommer jag lägga ned tid på att damma av Edith, så vi kan tävla och gå på prov. I första hand SSRK s B-prov elitklass. Tareq ska oxå göra debut i år, troligen ett Nowise i SGL s regi och Nbk B-prov. Han är så himmla rolig att träna , men det kräver att jag använder insidan och att jag utmanar mig själva. Efter träningarna med Birgitta och Janne förre året,har jag så mycket mera förståelse för vad som är bra och vad som är mindre bra.

Men jag vet jo oxå att jag tränar mina hundar på ett udda, sätt som fungerar för oss. Aldrig straff för dålig grundteknik, men pondus och diciplin, om aktiviteten blir på tok på stor, dvs "säkringen går" mina hundar får inte lämna klassrummet. Jag har lagt ned massor av tid på att lära mina hundar ett välja bort det dom vill ha för att få det dom vill ha. Dom har fått lära sig att bli passiva ,lugna och trygga när jag blir myndig och ibland förbanna. Detta handlar om att i sociala relationer är det naturligt med aggretions för att öka avstånd och sänka aktivitet. För att inte behöva ta till så hårda oetiska metoder är det viktigt att valpen lär sig detta när den är liten. Jag tränar extremt mycket de första tre månaderna då lär sig valpen att förhålla sig till mig. Grunden till att jag väljer träna så mycket under denna tiden är pga den höga inlärningsförmågan hos valpen. Att kasta bort denna tiden kommer jag aldrig att göra.

15. mar, 2021

I bland blir det inte som man önskar. Edith blev inte parat. I fyra dagar försökte hon efter bästa förmåga, att få hanen att para sig, men han ville inte på riktigt. Jag trodde inte i min vildast fantasi att den hanen jag hade valt, inte skulle göra sitt jobb. Jag hade tyvärr ingen reserv. Så många blir utan valp nu. Tesla är stor och tung, hennes valpar kommer nog denna vecka. 

9. mar, 2021

Nu är det ca 12 dagar till Tesla ska valpa, magen är stoooor och hon börjar bli otymplig. Men en så länga vill hon vara med på promenaderna ,och hon är fortfarande super hungrig. Edith löper och är på 10 dygnet i dag, hon kommer troligen att para sig med sin kavalier torsdag och lördag. 

Många av dom som står på kölistan väntar nu spänd på om det blir en valp. Hoppas att de som har hittat valp någon annan stans hör av sig, så att jag kan stryka dom från listan. Vem som kommer få köpa, har jag inte klart ennu.Bortsätt från några som jag känner från förr eller som har extra goda referenser från någon av mina vänner. Att sälja nu känns betydligt jobbigare en tidigare, man vet inte vem som ringer, eller mailer, det är så många. Det kan vara någon som bara vill ha för att sedan sälja till dubbelpris! Det är för tok för mycket pengar.

Jag förstår att man kan känna sig granskat och misstrodd men det är för valparnas bästa. Att man inte får köpa hund här hos mig behöver inte betyd att man inte duger som valpägare. Det kommer inte räcka till alla och alla kommer inte bli godkända som köpare denna gången.   

1. mar, 2021

EDITH LÖPER , hurra hurra , nu en månad senare en jag trodde! Ja ja bättre med en tik som löper med 7,5 månaders mellanrum, en enn som löper var fjärde månad.