Gammalt och Nytt.

9. jun, 2021

Nu har vi så smått kommit igång med träningen igen. Edith fick dammat av sig på,Retrieverträning .eu Hon var helt ok och mina egna mönster fungerade skapligt. Nu får jag börja med vatten och sök, och ladda för elit B prov. Det känns angeläget att starta henne i elit inna parning i oktober.

Tareq har jag inte fått riktigt koll på, och kämpar i motvind på många träningar.Han är riktig bra, med svår. Jag känner i bland att jag saknar erfarenhet för att göra träningarna lagom svåra,men jag kämpar på. Han ligger mycket högt i drift och är explosiv som få, och blir lätt uppfyld av sin egen jaktlust. 

Tesla som nu är klar för riktig träning efter sina 9 valpar, är olydig ,snabb och har stort sätt flipp flopp i huvudet.Så där blir det grunder och ramar tills hon är samlad igen.

ATT STARTA EGET! 

Efter 30 år av velande har Ella och jag  bestämd att starta ett utbildningsföretag. Vi kommer lägga fokus på familjehunden relation och aktivering. Men även ett kursprogram för valpar/ unga apportörer och deras grundträningen kommer utvecklas. Vi kommer använda klicker och positiva metoder, metoder utan strypkoppel och fysisk bestraffning. Dessa kurser kommer vara tillgängligt för det som vågar träna på ett annorlunda sätt, kurser är först och främst ämnat för den som vill grunda sin hund riktigt innan vanliga gruppträningar, eller för den som har misslyckats på öppenträningar. 

En extra lyx variant av privatlektioner kommer oxå finnas tillgängligt.

20. maj, 2021

Ivanthes jaktlabbar byter kennelnamn !

Nu har det sig så att Björn vill att jag går ur kennel Ivanthes, jag kommer dermed födar upp mina labradorar i ett annat kennelnamn en Ivanthes. Det är klart att det känns trist. Efter att ha fött upp 30 kullar  siames och orientalkatter för Björn, som inte kunne föda upp katter och inte har fött upp några under de senaste  20 åren, blev jag bett att lämna Ivanthes kennelnamn. Han har sin fulla rätt att göra det, då det var han som startade och äger kennelnamnet Ivanthes. Så nu får jag efter alla år och med mina tre fina labradorkullar börja om i ett annat namn. Det  käns det snopet  att nu börja på nytt i ett annat namn. För er som har Ivanthes labbar betyder det inget, men kännslomessigt för mig gör det det.    

22. mar, 2021

Att kolla på valpar är en förmån som värmer hjärtat. Att kolla på dessa små liv, hur de upptäcker saker, hur de lär sig saker är ett nöje som man inte tröttnar på i första taget.

Att kolla på hur de olika valparna reagerar på sina vardagsproblemen är rätt intressant, några ger upp, några skriker rakt ut, några knatar fram efter bästa förmåga. Nu efter tre dagar har de sina favorit spenar.Tyvärr har många samma spene, så en och annan brottningsmatch blir det.

Denna gången fick jag en riktig mini, hon är hälften så stor som sina bröder, men har ökat sin vikt med 30% sedan frerdag.Så det ser bra ut, men man ska inte ropa hej!

Förövrikt är det mest mörkt och tyst i valprummet. Governessan sköter sitt själva.Hon ligger i lådan växelvis på höger sida och vänstra sida, och alltid är det ett gäng med valpar som diar. Lilla minin får hjälp med att hålla undan sina stora brötiga bröder så hon kan bruka sina krafter till att växa inte till att sloss. 

20. mar, 2021

Governessan och hennes små♥️

18. mar, 2021

Det gäller att se det positiva i saker! jag hade jo laddat för massor av gula valpar i sommervarmen, men ack nej. Så nu kommer jag lägga ned tid på att damma av Edith, så vi kan tävla och gå på prov. I första hand SSRK s B-prov elitklass. Tareq ska oxå göra debut i år, troligen ett Nowise i SGL s regi och Nbk B-prov. Han är så himmla rolig att träna , men det kräver att jag använder insidan och att jag utmanar mig själva. Efter träningarna med Birgitta och Janne förre året,har jag så mycket mera förståelse för vad som är bra och vad som är mindre bra.

Men jag vet jo oxå att jag tränar mina hundar på ett udda, sätt som fungerar för oss. Aldrig straff för dålig grundteknik, men pondus och diciplin, om aktiviteten blir på tok på stor, dvs "säkringen går" mina hundar får inte lämna klassrummet. Jag har lagt ned massor av tid på att lära mina hundar ett välja bort det dom vill ha för att få det dom vill ha. Dom har fått lära sig att bli passiva ,lugna och trygga när jag blir myndig och ibland förbanna. Detta handlar om att i sociala relationer är det naturligt med aggretions för att öka avstånd och sänka aktivitet. För att inte behöva ta till så hårda oetiska metoder är det viktigt att valpen lär sig detta när den är liten. Jag tränar extremt mycket de första tre månaderna då lär sig valpen att förhålla sig till mig. Grunden till att jag väljer träna så mycket under denna tiden är pga den höga inlärningsförmågan hos valpen. Att kasta bort denna tiden kommer jag aldrig att göra.